Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: LCD TV ST 42SLC500 Има стандбај, ама не се пали

Started by gonik on 24.05.2024, Friday, 16:58:17 in Монитори и ТВ приемници

1 Replies
572 Views
by GigaWatt
on 05.07.2024, Friday, 11:56:06
купувам ардуино мега про

Started by laze on 04.06.2024, Tuesday, 20:05:33 in Купувам

0 Replies
452 Views
by laze
on 04.06.2024, Tuesday, 20:05:33
Re: Проблем со машина за перење алишта

Started by DS on 26.05.2024, Sunday, 01:47:14 in Бела техника

1 Replies
772 Views
by LordZi
on 27.05.2024, Monday, 18:19:32
Re: Продавам вишок работи

Started by stiffy on 10.10.2016, Monday, 23:46:12 in Продавам

10 Replies
4113 Views
by stiffy
on 21.05.2024, Tuesday, 18:35:26
Re: Смешни слики

Started by DX-er on 09.11.2009, Monday, 22:43:31 in Забава

3229 Replies
521161 Views
by krema
on 21.05.2024, Tuesday, 18:26:21

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

31 Posts
18 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Повторно online :)
on 22.04.2024, Monday, 01:04:11

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

24 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Новитет околу отворањето...
on 11.01.2021, Monday, 14:29:06

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

782 Posts
87 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Опции на форумот
on 21.09.2021, Tuesday, 02:58:04

Аналогна електроника

No New Posts Аудио техника

Се од областа на аудио техника

13365 Posts
850 Topics

abm_id=4302Last post by RadioLjubitel
in Re: Како од стерео сигна...
on 27.03.2024, Wednesday, 23:28:01

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Сè останато
No New Posts Видео техника

Се од областа на видео техника

1011 Posts
113 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Враќање на аналогна ...
on 15.02.2022, Tuesday, 17:05:53

No New Posts Радио техника

Се од областа на радио техника

8523 Posts
781 Topics

abm_id=4302Last post by RadioLjubitel
in Re: Вечен радио предават...
on 27.12.2023, Wednesday, 21:30:19

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Сè останато
No New Posts Напојувања

Се околу изворите за напојување

7655 Posts
473 Topics

abm_id=4478Last post by ace1903
in Re: Помош околу трафо од...
on 27.11.2023, Monday, 17:15:49

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1057 Posts
45 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Корисни линкови во о...
on 26.09.2019, Thursday, 00:40:02

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на аналогната електроника

5690 Posts
346 Topics

abm_id=3038Last post by trouble92
in Re: Прашање за поврзувањ...
on 16.08.2022, Tuesday, 22:30:54

Дигитална електроника

No New Posts Логички кола

Дизајни на уреди со класични логички кола

203 Posts
21 Topics

abm_id=4478Last post by ace1903
in Re: On /off na ventilato...
on 07.06.2023, Wednesday, 10:32:20

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

6037 Posts
297 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: CH341A Programmer
on 29.11.2022, Tuesday, 23:43:34

No New Posts Развојни околини

Се за развојните околини (Arduino, Raspberry Pi, итн.)

258 Posts
29 Topics

abm_id=359Last post by SKOLS_OLD
in Re: Приказ на вредностит...
on 18.12.2020, Friday, 17:20:14

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на дигиталната електроника

1242 Posts
66 Topics

abm_id=4514Last post by AndrejStojkovikj
in Re: Енигма машина, потре...
on 08.07.2022, Friday, 22:51:57

Други технологии

No New Posts Роботика

Се од областа на роботиката

188 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Автономно возило
on 01.06.2019, Saturday, 18:23:48

No New Posts Автоматика

Тајмери, контроли за пумпи, индустриски автоматизирани процеси, терморегулатори, PIR сензори и нивна употреба, детектори на звук, итн.

293 Posts
26 Topics

abm_id=4337Last post by dela
in Re: Eлектронски систем з...
on 06.02.2021, Saturday, 18:50:05

No New Posts Компјутерска технологија и софтвер

Ваши креации, идеи, софтвер, проблеми, решенија, скрипти, прашања, итн.

2262 Posts
219 Topics

abm_id=4514Last post by AndrejStojkovikj
in Re: Browsing history - д...
on 11.06.2022, Saturday, 11:52:32

No New Posts Автоелектроника

Дизајни, решенија и проблеми од областа на автоелектрониката

1753 Posts
153 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: DIS дисплеј на Audi ...
on 08.03.2021, Monday, 11:37:11

No New Posts Електроенергетика

Се од областа на електроенергетиката

1967 Posts
126 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Нуловање на зграда -...
on 24.05.2022, Tuesday, 13:40:35

No New Posts Сè останато

Самоизработени CNC мaшини, апкани, ласерски гравери, пирографи, машини за заварување, уреди за уредување на домот и градината, итн.

692 Posts
34 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Механизам за стоечко...
on 27.09.2023, Wednesday, 12:06:09

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Карактеристики и сервис на апаратите за домаќинство

919 Posts
65 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Проблем со машина за...
on 27.05.2024, Monday, 18:19:32

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3482 Posts
296 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Кулер за HP Eliteboo...
on 07.04.2023, Friday, 14:44:29

No New Posts Монитори и ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и телевизиски приемници

3779 Posts
283 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: LCD TV ST 42SLC500 ...
on 05.07.2024, Friday, 11:56:06

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5770 Posts
445 Topics

abm_id=1016Last post by dr-mr
in Re: Проблем со harman-ka...
on 15.01.2024, Monday, 15:32:22

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

418 Posts
40 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Помош за напојување ...
on 03.09.2022, Saturday, 15:41:13

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

1091 Posts
113 Topics

abm_id=4302Last post by RadioLjubitel
in Подобри го 4G сигналот с...
on 23.11.2022, Wednesday, 02:03:02

No New Posts Дигитални камери и фото апарати

Карактеристики и сервис на дигиталните камери и фото апарати

44 Posts
7 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Sony Cyber-Shot DSC-...
on 08.06.2021, Tuesday, 01:10:00

No New Posts Сè останато

Карактеристики и сервис на алармни уреди, фискални каси, греалки, клима уреди, фитнес опрема, уреди за уредување на домот и градината, CNC машини, ласерски гравери, бормашини, шрафилици, итн.

323 Posts
36 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Батерија за рачен ци...
on 28.12.2023, Thursday, 10:26:33

Останато

No New Posts Софтвер

Софтвер користен во електрониката

642 Posts
121 Topics

abm_id=4337Last post by dela
in Re: Разни програми за си...
on 04.09.2021, Saturday, 20:15:07

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3087 Posts
189 Topics

abm_id=1016Last post by dr-mr
in Re: Некоја идеа за употр...
on 09.02.2024, Friday, 21:46:46

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1778 Posts
142 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Функциски генератор ...
on 18.03.2022, Friday, 12:17:58

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

343 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Кутија за алат
on 11.09.2019, Wednesday, 03:40:33

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1901 Posts
74 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Батерија и полнач MaxPul...
on 25.10.2022, Tuesday, 17:33:12

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Сам свој мајстор

Дискусии, предлози, идеи и решенија околу се што би можело да се смета за поправање и/или уредување на домот и градината - неповрзано со електроника

2 Posts
1 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Поправка на ефтина м...
on 09.06.2019, Sunday, 01:04:51

No New Posts Сè останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории, но сепак е дел од науката и техниката

3847 Posts
382 Topics

abm_id=3129Last post by Alucard
in Re: Прашање за трофазен ...
on 07.10.2023, Saturday, 13:13:05

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

594 Posts
267 Topics

abm_id=4578Last post by laze5
in книга електроника
on 19.11.2023, Sunday, 08:13:38

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

44 Posts
12 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Списанија за електро...
on 09.06.2019, Sunday, 22:42:18

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (datasheets) и слично

230 Posts
65 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Turuta-SMD-CODES-DAT...
on 27.10.2023, Friday, 08:35:05

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1305 Posts
104 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Како да направите ун...
on 12.04.2024, Friday, 21:43:37

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

14632 Posts
346 Topics

abm_id=4302Last post by RadioLjubitel
in Re: Случајни муабети
on 05.05.2024, Sunday, 13:39:19

No New Posts Забава

Малку забава

8149 Posts
96 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Смешни слики
on 21.05.2024, Tuesday, 18:26:21

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

436 Posts
44 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Хелоу
on 20.02.2021, Saturday, 20:48:40

No New Posts Пријателски сајтови и форуми

Сајтови и форуми кои се пријатели на Македонскиот форум за електроника

14 Posts
2 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Која е поентата на о...
on 06.02.2021, Saturday, 22:34:29

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2448 Posts
480 Topics

abm_id=490Last post by laze
in купувам ардуино мега про...
on 04.06.2024, Tuesday, 20:05:33

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3199 Posts
588 Topics

abm_id=1831Last post by stiffy
in Re: Продавам вишок работ...
on 21.05.2024, Tuesday, 18:35:26

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

693 Posts
67 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Изработувам печатени...
on 25.09.2023, Monday, 14:17:11

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

125654 Posts in 8369 Topics by 2172 Members.
Latest Post: "Re: LCD TV ST 42SLC500 ..." ( 05.07.2024, Friday, 11:56:06 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

44 Guests, 0 Users (8 Spiders)

Most Online Today: 74. Most Online Ever: 875 (22.05.2024, Wednesday, 01:02:01)